recepter
Basrecept muffinsca 12 normalstora
Ingredienser100 g margarin 3/4 dl mjölk 1½ dl Dansukker Rörsocker Strö eller Dansukker Strösocker 2 ägg 1 tsk bakpulver 1½ msk potatismjöl 1 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj 2½ dl vetemjöl Smaksättning • Tillsätt 0,5 g saffran • 2 msk kakao • 1½ dl hackad choklad • rivet skal från 1 citron • 1½ dl färska eller djupfrysta bär • 2-3 tsk pepparkakskryddor • 1½ dl russin • kaneldoppade äppleklyftor Garnering • doftat Dansukker Florsocker, gör gärna schabloner att lägga på kakan innan du doftar över sockret • glasyr, 2 dl Dansukker Flor med chokladsmak och 1-2 msk vatten, gör fantasifigurer • Dansukker Pärlsocker • med mandel och nötter • en kombination av flera alternativ • Dela dem och fyll dem med grädde, crème fraiche eller fromage samt bär |
Smält margarinet och tillsätt mjölken. Låt allt bli varmt, men kok inte. Vispa upp ägg och socker lätt. Blanda vetemjölet med bakpulver, potatismjöl och vaniljsocker och tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten. Låt gärna smeten vila i kylskåp över natten, då får du extra toppiga fina muffins. Häll upp i pappersformar på långpanna eller i muffinsplåt. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 225° i ca 12 minuter. Tips Gör en överraskningsmuffins. Lägg en liten pralin/godisbit på varje muffins efter halva gräddningstiden. Garnera med en likadan pralin/godisbit när muffinsen är gräddade |
|
Drömrulle med kola fyllningIngredienser 3 ägg 1 1/2 dl Dansukker Strösocker 3/4 dl potatismjöl 1 msk vetemjöl 2 msk kakao 1 tsk bakpulver Fyllning 150 g rumsvarmt margarin 1 1/2 dl Dansukker Råsocker Flor 1 äggula 2 msk Dansukker Cane Syrup/Rörsocker Sirap 2 tsk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade 1 dl daimkulor flytande margarin till långpannan Dansukker Rörsocker Strö till kakan |
Sätt ugnen på 250°. Täck en långpanna med bakplåtspapper. Smöra papperet med flytande margarin. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölsorterna med kakao och bakpulver och sikta ned i äggsmeten. Bred ut smeten på papperet i långpannan. Grädda mitt i ugnen i 5 minuter. Strö rörsocker på kakan och vänd därefter upp den på ett bakplåtspapper. Dra bort papperet från kakan. Lägg över långpannan och låt kakan svalna. Rör matfett och rörsocker till fyllningen lätt och luftigt, gärna med elvisp. Rör i äggulan. Blanda i övriga ingredienser till fyllningen. Bred fyllningen över kakan då den har kallnat. Rulla samman. Låt kakan ligga med skarven nedåt. Rulla in kakan i bakplåtspapperet. Förvaras kallt. |
FruktkakaIngredienser 300 g russin 200 g fikon 200 g aprikoser 1 1/2 dl konjak eller apelsinjuice 250 g smör eller margarin 1 1/2 dl Dansukker Farinsocker 100 g mandel 100 g hasselnötter 4 ägg 3 1/4 dl vetemjöl |
Skär frukterna i bitar och blanda med konjaken eller juicen i en skål och låt stå över natten. Smöra och bröa en avlång form, ca 2 liter. Sätt ugnen på 175°. Rör matfett och farinsocker pösigt. Rör i äggen, ett i sänder. Tillsätt hälften av mjölet och hälften av fruktblandningen. Tillsätt därefter resterande ingredienser och blanda väl. Häll upp i formen och grädda mitt i ugnen i ca 1 timme. Servera fruktkakan i tunna skivor, gärna till ett glas sherry. |
Brown Sugar Squares25 st
Ingredienser150 g smör eller magarin 300 g Dansukker Brun Farin Strö 2 ägg 3 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 2 dl hackad mandel 2 tsk Dansukker Vaniljsocker |
Sätt ugnen på 150-175°. Smält smör eller magarin och farinet i en kastrull. Låt sjuda i 5 minuter. Låt svalna. Tillsätt äggen. Rör ner mjölet, bakpulvret, mandeln och vaniljsockret. Blanda väl. Smörj en form eller långpanna (20x30 cm). Häll smeten i formen. Grädda på nedersta falsen i 30-45 minuter. Prova med en sticka att kakan är klar. Låt svalna. Skär i rutor. |
Glutenfri äpplekaka6-8 pers
IngredienserTill formen Smör eller margarin 1 msk Dansukker Rörsocker Stör 2 msk kokosflingor Smet 3 dl potatismjöl 3 dl Dansukker Råsocker Flor 2 tsk bakpulver 1 tsk Dansukker Vaniljsocker 2 dl kokosflingor 150 g smör eller margarin, rumstempererat 2 ägg 1 dl vaniljyoghurt Fyllning 2 äpplen |
Smöra en rund form, cirka 23 cm i diameter, med avtagbar kant. Strö formen med rörsocker och kokos. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Klicka i matfettet och rör det småsmuligt. Tillsätt äggen och yoghurten och arbeta samman till en smet. Häll upp smeten i formen. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor som sticks ner i kakan. Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 45 minuter. Låt svalna några minuter i formen. Servera kakan, gärna ljummen, med vaniljsås, vaniljglass eller vaniljkesella. |
Rulltårta med daimfyllningIngredienser 3 stora ägg 2 1/2 dl Dansukker Råsocker Flor 2 dl vetemjöl 1 msk kakao 2 tsk bakpulver Rörsocker Strö till den färdiga kakan Fyllning 100 g (1 påse) Daimkulor 200 g Philadelphia cheese naturell, gärna light 1 dl Dansukker Råsocker Flor 1 tsk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade |
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Häll ut smeten på en långpanna med smort och mjölat bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 225° i cirka 5 minuter. Strö rörsocker över kakan innan den stjälps upp på ett bakplåtspapper. Dra av papperet från kakan. Krossa daimkulorna lätt. Blanda samman samtliga ingredienser till fyllningen. Bred fyllningen över kakan och rulla samman. |
Kommentarer
Postat av: jenny
bra blogg
Postat av: karin
hahha vilken cool jag prövade 2 av recepterna det vart jätte goda
Postat av: Anonym
recepterna är verkligen bra
Postat av: linn
jag har prövat Chokladkaka den blev jätte gått
Postat av: caroline
aså gud va bra att skrev recepter i din blogg
Trackback