recepter

Basrecept muffins


ca 12 normalstora

Ingredienser
100 g margarin
3/4 dl mjölk
1½ dl Dansukker Rörsocker Strö eller Dansukker Strösocker
2 ägg
1 tsk bakpulver
1½ msk potatismjöl
1 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj
2½ dl vetemjöl

Smaksättning
• Tillsätt 0,5 g saffran
• 2 msk kakao
• 1½ dl hackad choklad
• rivet skal från 1 citron
• 1½ dl färska eller djupfrysta bär
• 2-3 tsk pepparkakskryddor
• 1½ dl russin
• kaneldoppade äppleklyftor

Garnering
• doftat Dansukker Florsocker, gör gärna schabloner att lägga på kakan innan du doftar över sockret
• glasyr, 2 dl Dansukker Flor med chokladsmak och 1-2 msk vatten, gör fantasifigurer
• Dansukker Pärlsocker
• med mandel och nötter
• en kombination av flera alternativ
• Dela dem och fyll dem med grädde, crème fraiche eller fromage samt bär


Smält margarinet och tillsätt mjölken. Låt allt bli varmt, men kok inte.

Vispa upp ägg och socker lätt.

Blanda vetemjölet med bakpulver, potatismjöl och vaniljsocker och tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten. Låt gärna smeten vila i kylskåp över natten, då får du extra toppiga fina muffins.

Häll upp i pappersformar på långpanna eller i muffinsplåt. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 225° i ca 12 minuter.

Tips
Gör en överraskningsmuffins. Lägg en liten pralin/godisbit på varje muffins efter halva gräddningstiden. Garnera med en likadan pralin/godisbit när muffinsen är gräddade




 
 
 
 
Skriv ut receptet Tipsa en vän

Chokladkaka


Ingredienser
2 dl Dansukker Strösocker
1 dl kakao
2 dl mjölk
150 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 msk Dansukker Vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver


Blanda 1 dl socker, kakao och mjölk i en kastrull. Koka upp blandningen. Låt svalna.

Rör matfettet och resterande socker poröst. Rör i äggen, ett i sänder. Tillsätt den avsvalnade mjölkblandningen. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten. Häll smeten i smord och bröad form. Grädda chokladkakan i nedre delen av ugnen i 175° i cirka 1 timme. Låt chokladkakan stå i formen i 10 minuter innan den stjälps upp.



Dominomuffins


15 stycken

Ingredienser
100 g margarin
3/4 dl mjölk
2 ägg
1 1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 1/2 msk potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade

Garnering
2 dl Dansukker Flor med chokladsmak eller
2 dl Dansukker Råsocker Flor eller
2 dl Dansukker Florsocker
25 g margarin
50 g marsipan
25 g mörk choklad


Smält margarinet och tillsätt mjölken. Låt allt bli varmt, men koka inte. Vispa upp ägg och socker lätt. Blanda vetemjölet med bakpulver, potatismjöl, kakao och vaniljsocker och tillsätt växelvis med mjölkblandningen i äggsmeten. Låt gärna smeten vila i kylskåp över natten, då får du extra toppiga fina muffins. Häll upp i pappersformar på långpanna eller i muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen i 225° i ca 12 minuter. Låt svalna på galler.

Smält margarinet. Blanda med någon av florvarianterna till en slät glasyr. Bred glasyren över muffinsen. Forma marsipanen till en fyrkantig platta som i sin tur skärs i 30 små, avlånga bitar. Lägg chokladen i en liten spritspåse och spritsa prickar på plattorna så att de blir som dominobrickor


Drömrulle med kola fyllning


Ingredienser
3 ägg
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
3/4 dl potatismjöl
1 msk vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Fyllning
150 g rumsvarmt margarin
1 1/2 dl Dansukker Råsocker Flor
1 äggula
2 msk Dansukker Cane Syrup/Rörsocker Sirap
2 tsk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
1 dl daimkulor

flytande margarin till långpannan
Dansukker Rörsocker Strö till kakan


Sätt ugnen på 250°. Täck en långpanna med bakplåtspapper. Smöra papperet med flytande margarin.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölsorterna med kakao och bakpulver och sikta ned i äggsmeten. Bred ut smeten på papperet i långpannan. Grädda mitt i ugnen i 5 minuter. Strö rörsocker på kakan och vänd därefter upp den på ett bakplåtspapper. Dra bort papperet från kakan. Lägg över långpannan och låt kakan svalna.

Rör matfett och rörsocker till fyllningen lätt och luftigt, gärna med elvisp. Rör i äggulan. Blanda i övriga ingredienser till fyllningen. Bred fyllningen över kakan då den har kallnat. Rulla samman. Låt kakan ligga med skarven nedåt. Rulla in kakan i bakplåtspapperet. Förvaras kallt.



Fruktkaka


Ingredienser
300 g russin
200 g fikon
200 g aprikoser
1 1/2 dl konjak eller apelsinjuice
250 g smör eller margarin
1 1/2 dl Dansukker Farinsocker
100 g mandel
100 g hasselnötter
4 ägg
3 1/4 dl vetemjöl


Skär frukterna i bitar och blanda med konjaken eller juicen i en skål och låt stå över natten.

Smöra och bröa en avlång form, ca 2 liter. Sätt ugnen på 175°.

Rör matfett och farinsocker pösigt. Rör i äggen, ett i sänder. Tillsätt hälften av mjölet och hälften av fruktblandningen. Tillsätt därefter resterande ingredienser och blanda väl. Häll upp i formen och grädda mitt i ugnen i ca 1 timme. Servera fruktkakan i tunna skivor, gärna till ett glas sherry.



Brown Sugar Squares


25 st

Ingredienser
150 g smör eller magarin
300 g Dansukker Brun Farin Strö
2 ägg
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 dl hackad mandel
2 tsk Dansukker Vaniljsocker


Sätt ugnen på 150-175°.

Smält smör eller magarin och farinet i en kastrull. Låt sjuda i 5 minuter. Låt svalna.

Tillsätt äggen. Rör ner mjölet, bakpulvret, mandeln och vaniljsockret. Blanda väl.

Smörj en form eller långpanna (20x30 cm). Häll smeten i formen.

Grädda på nedersta falsen i 30-45 minuter. Prova med en sticka att kakan är klar. Låt svalna. Skär i rutor.




Glutenfri äpplekaka


6-8 pers

Ingredienser
Till formen
Smör eller margarin
1 msk Dansukker Rörsocker Stör
2 msk kokosflingor

Smet
3 dl potatismjöl
3 dl Dansukker Råsocker Flor
2 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 dl kokosflingor
150 g smör eller margarin, rumstempererat
2 ägg
1 dl vaniljyoghurt

Fyllning
2 äpplen


Smöra en rund form, cirka 23 cm i diameter, med avtagbar kant. Strö formen med rörsocker och kokos. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Klicka i matfettet och rör det småsmuligt. Tillsätt äggen och yoghurten och arbeta samman till en smet. Häll upp smeten i formen. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor som sticks ner i kakan. Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 45 minuter. Låt svalna några minuter i formen. Servera kakan, gärna ljummen, med vaniljsås, vaniljglass eller vaniljkesella.



Rulltårta med daimfyllning


Ingredienser
3 stora ägg
2 1/2 dl Dansukker Råsocker Flor
2 dl vetemjöl
1 msk kakao
2 tsk bakpulver
Rörsocker Strö till den färdiga kakan

Fyllning
100 g (1 påse) Daimkulor
200 g Philadelphia cheese naturell, gärna light
1 dl Dansukker Råsocker Flor
1 tsk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade


Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Häll ut smeten på en långpanna med smort och mjölat bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 225° i cirka 5 minuter. Strö rörsocker över kakan innan den stjälps upp på ett bakplåtspapper. Dra av papperet från kakan.

Krossa daimkulorna lätt. Blanda samman samtliga ingredienser till fyllningen. Bred fyllningen över kakan och rulla samman.

Kommentarer
Postat av: jenny

bra blogg

2009-11-06 @ 18:42:51
URL: http://jenny.blogg.se/
Postat av: karin

hahha vilken cool jag prövade 2 av recepterna det vart jätte goda

2009-11-06 @ 18:45:27
URL: http://karinolofsson.se/
Postat av: Anonym

recepterna är verkligen bra

2009-11-06 @ 18:47:13
Postat av: linn

jag har prövat Chokladkaka den blev jätte gått

2009-11-06 @ 18:49:02
URL: http://lmo.blogg.se/
Postat av: caroline

aså gud va bra att skrev recepter i din blogg

2009-11-06 @ 18:50:33
URL: http://marycaroline.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0